torstai 25. helmikuuta 2010

Luovu kaikesta, tai...

Tällainen tuli aamulla mieleeni herätessäni.

Ihmisiä kiristetään käyttäytymään tietyllä lailla tai heitä ei hyväksytä ryhmään.

*

Uskonnollisissa yhteisöissä saatetaan vaatia, että ihmiset luopuvat kaikesta ja alkavat elää yhteisön sanelemilla ehdoilla.

Myös muissakin yhteisöissä saatetaan toimia aivan samalla lailla. Itse olen törmännyt vastaavaan homeista sairastuneiden yhteisössä.

Tuo yhteisö koostuu eri tavoin ajattelevista ihmisistä, joista jotkut uskovat homeiden saastuttavan kaiken ja että myös itiöistä olisi päästävä eroon. Tämän takia he roudaavat kaiken kaatopaikalle ja vaativat muitakin niin tekemään.

- Luovu kaikesta, tai... Noin hekin vihjaavat ja antavat ymmärtää, että ellet toimi juuri niin kuin he ovat toimineet, et ole kunnon homeuskovainen etkä voi ikinä parantua. Sitä he eivät kyllä kerro, etteivät hekään ole juuri parantuneet, että he oireilevat homeista edelleen.

*

Mutta jos tuolle tielle lähtee, pahimmassa tapauksessa ei voi säästää pankkikorttiakaan, koska sädesieni riittää muka saastuttamaan senkin. Siitä ei puhuta, että sädesientä löytyy myös pellosta ja multaisista juureksista, että se on osa luonnon kiertokulkua.

Suhteellisuudentaju unohtuukin tuossa homeuskonnossa tyystin ja myös mielenterveys on vaarassa. Kenen psyyke kestää kaikkien tavaroiden hävittämistä ja kokopäivätoimista mikrobien ja itiöiden karkuun juoksemista?

Ei ainakaan minun, se on ihan varmaa, joten en sille tielle lähdekään. Parempi konsti onkin taistella mikrobeja ja itiöitä vastaan.

Ei Suomeakaan puolustettu talvi- ja jatkosodassa niin, että sotilaat olisivat pötkineet vihollista karkuun. - Ehei. Suomalaiset tulivat kohti ja puolustivat omaa maata ja rajojaan.

*

Samalla tavoin minäkin olen alkanut puolustaa itseäni ja vahvistaa elimistöäni. Viruksia, mikrobeja ja itiöitä on koko maailman napa täynnä, muttei niiden tarvitse asua minussa.

Pöllytän ne pois ja siivoan myös nurkkani.

Enkä ala kiihkouskovaiseksi - en ikinä.