maanantai 22. helmikuuta 2010

Heitteillejättöä ja hakuammuntaa

Varasin tänään ajan hammaslääkärille, ja sain ihme kyllä peruutusajan viikon päähän. Ilman peruutusaikaa olisin saanut ajan vasta maalis-huhtikuun vaihteeseen.

Ei kuulosta hääppöiselle, vaikka oikeasti hammaslääkäripuoli toimii Hesassa tätä nykyä paremmin kuin terveyskeskus. Viime torstaina saimme nimittäin tietää, ettei omalla terveysasemallamme ole lääkäriä ollenkaan! Ihmiset pääsevät johonkin hoitotakuujonoon, jossa on 150 - 200 potilasta jonottamassa vuokralääkärille... Terveyskeskuksessa hoidetaan vain päivystystapauksia, ajanvaraaja kertoi - enkä ollut uskoa korviani.

Ihmiset ovat siis täysin heitteillä ja yksityiselläkin puolella lääkäreitä kiinnostaa vain fyrkka. Kuukauden sisällä olen juossut otsa- ja ohimosärkyni takia neljällä eri yksityislääkärillä. Harmittaa, että vakuutukseni hupenee tämmöiseen, kun tarvitsisin sitä paljon muuhunkin vielä. En uskalla edes laskea, kuinka paljon homeongelman takia vakuutussumma on huvennut. Useampi tuhat tässä on mennyt ja tekisi mieli veloa kaikki homeasunnon vuokranantajalta takaisin.

*

Parhaillaan syön amoksisilliini-antibioottia, josta sovittiin lääkärikäynnin yhteydessä viime keskiviikkona.

Ajattelin kyllä, etten mene enää lääkärille saatuani tarpeekseni kaikista surkeista lääkärireissuista. Tarkoitukseni oli vain hakea apteekista antibioottia varaksi saamallani reseptillä, sillä Infektiofoorumin sivuilta luin amoksisilliinin olevan parhaimpia antibiootteja sinuiitin hoidossa.

- Mutta pyörsin päätökseni ja kävin työterveyslääkärinä toimivan yleislääkärin vastaanotolla, jolta sain antibiootin kaveriksi myös antihistamiinia ja joka määräsi tutkittavaksi nenän limakalvoilta eosinofiilit ja bakteeriviljelykin tehtiin. Siinä kaikki.

Tuloksia ei ole vielä tullut, ja aikamoista hakuammuntaa se kaikki on. Missään ei tutkita kunnolla eikä mihinkään tutkimuksiin pääse.

*

Hammaslääkäriajankin tilasin vain sitä varten, että hammasongelmat voitaisiin sulkea pois. Onhan minulla vaihtelevaa otsa- ja ohimosärkyä edelleenkin, vaikka antibioottikuuri on kohta jo syöty.