torstai 14. tammikuuta 2010

Julkaisen kuitenkin

Minua otti nuppiin, että Suomi24:n Homesairaudet-palstalla joku niuhottajamoderaattori kehtasi poistaa kaksi eri kertaa tämän tiistaisen kirjoitukseni (12.1.2010):


Muistaakseni vastasin tähän viestiin http://keskustelu.suomi24.fi/node/8749222#comment-41952447 , mutta eipä vaan näy enää.

Harmittaa poistelu, jos on nähnyt ison kirjoittamisvaivan. Kaupallista voitontavoittelua ei ole myöskään se, jos homeesta sairastuneet vinkkaavat toisilleen hyödyllisiä sivuja, joista voi olla tukalassa tilanteessa apua.

Poistetussa viestissä kerroin tilauksestani Terveolo-kaupasta. Sain kolme pakettia yhden hinnalla Bioteekin Olivia-kapseleita ja tilasin myös Soria Naturalin oliivinlehtiuutetta. Yhteishinta postimaksuineen oli alle neljäkymmentä euroa, jolla en olisi saanut edes kahta AntiWir-pakettia kaupasta.

Kotimainen tarjonta on kuitenkin aika köyhää, vaikka huomasin, että on kokeilematta vielä Hankintatukun AntiPress-oliivinlehtiuutetabletitkin, joiden hinta on paljon AntiWiriä alhaisempi.

- Mutta mitä noihin Seagaten tuotteisiin tulee, niitä ei saa ainakaan toistaiseksi Suomesta.

Aloinkin sitten tänään etsiä paikkaa, josta niitä saisi mahdollisimman vähin kustannuksin. Kaikki paikat näyttivät olevan vaan Amerikassa, ja kun EU:n ulkopuolelta tilaa, on varauduttava tullimääräyksiin. EU:n sisällähän ei tullia tarvitse maksaa.

Ennen tilaamista tarkistinkin tullista säädökset vielä erikseen. Tiesin jo ennestään kosmetiikan osalta, että tullia menee yli 45 euron hintaisesta lähetyksestä postimaksuineen. Sama on sitten näköjään luontaistuotteidenkin kohdalla. Tuotteiden ja postimaksun yhteissumma ei saa ylittää 45 euroa, mikäli haluaa lähetyksen tullitta perille.

(Mutta jos tilaa enemmän, alle 150 euron hintaisesta lähetyksestä joutuu maksamaan 12 prosenttia alvia. Yli 150 euron hintaisista lähetyksistä tuon 12 prosentin alvin lisäksi joutuu maksamaan vielä 9 prosenttia yleistä tullimaksua.)

Ja ettei alle 45 euron tilaukset jumittuisi suotta tulliin, myyjän olisi hyvä laittaa paketin päälle kauppalasku, virkailija kertoi.

- Nuo ohjeistukset mielessäni aloin sitten etsiä sopivaa ostopaikkaa Seagaten tuotteille. Parhaimmaksi osoittautui iHerb, jossa Suomi on listattu lähetysmaiden joukkoon ja lähetyskustannukset ovat lentoteitse edulliset. Sivuilla on myös hyvät ohjeet: http://www.iherb.com/info/shipping/International

Ainoastaan jäi harmittamaan, että huomasin vasta tilauksen tehtyäni seuraavan alennuskupongin: http://www.iherbcouponcode-odi460.info/

Sain kuitenkin tilattua neljän dollarin postimaksulla kaksi Seagaten Olive Leaf Throat Spray'tä ja kaksi Olive Leaf Nasal Spray'tä. Ensimmäistä ajattelin itselleni ja jälkimmäistä pojalleni.

Kustannus koko satsista postimaksuineen oli alle 40 dollaria eli 27 euroa ja risat.

Vinkiksi kiinnostuneille...



Kyllä se poistelu on aika valikoivaa ollut ja meikä suurennuslasin alla koko ajan. Inhottaa tuollainen mielivaltainen puolueellisuus. No, siinähän moderoi nyt puolikuollutta palstaa.

- Ai niin, uusille lukijoille vielä. Kirjoitan oliivituotteista siksi, että ulkomailla on tehty lukuisia tieteellisiä tutkimuksia siitä, että oliivipuun oleuropeiini estää virusten, bakteerien, sienten ja jopa parasiittien kasvua.

Paremmaksi vakuudeksi mene Science Directin sivuille osoitteeseen http://www.sciencedirect.com/  ja syötä hakukenttään "All fields" sana oleuropein (oleuropeiinin englanninkielinen nimi). Jos käy yhtä hyvä tuuri kuin minulla, saat 629 tulosta eri tutkimuksista.