tiistai 16. helmikuuta 2010

Chiliä, oliivia ja muita konsteja

Ottaa niin paljon nuppiin, että pistän yöunet sivuun ja puran tätä pois. Otsaani jomottaa sitä paitsi edelleen niin, että se häiritsee nukkumistani.

Kolmatta viikkoa olen nukkunut pätkäunia eikä muuta syytä ole kuin otsa...

Ja koska lääkäreiltä ei saa apua, jäljelle jää vain omat konstit.

*

Turvauduin nyt yöllä Sarvikuono-kannuun ja huuhtelin nenää haalealla merisuolavedellä, jonka jälkeen otin esiin vielä kasvosaunalaitteen ja laitoin altaaseen höyrystymään veden lisäksi pipetillisen Soria Naturalis -oliivinlehtiuutetta.

- Koska poikani tietää otsasärystäni ja on huolissaan siitä, hän antoi minulle jääkaapista vielä yhden Red Rawit -chilipalon, että lima olisi lähtenyt virtaamaan.

Söinkin tuon palon kokonaan ja olin kuin tulessa.

Huuliani, suutani ja vatsaani poltti järkyttävästi, ja yritin helpottaa oloani syömällä yhden voileipäkeksin ja juomalla teetä päälle.

Olo oli kuitenkin niin tulinen ja suorastaan pahoinvoiva, että pureskelin ja nielaisin vielä kalkkitabletinkin, jonka perään oli otettava vielä toinenkin kalkkitabletti.

Vasta sitten alkoi helpottaa ja ehdotin pojalleni, että hän katsoisi netistä, mitä chilistä ja homeesta sanotaan. Muistin lukeneeni, että chilikin tuhoaa hometta.

Hakusanoilla "fungus" ja "chili" (ilman lainausmerkkejä) hän löysikin mielenkiintoisen uutisen, jota näytti minulle. Olin muistanut oikein, chili tappaa hometta.

Tutkimuksesta on raportoitu laajasti. Lue vaikka tämä:

http://www.livescience.com/strangenews/080811-chili-heat.html

*

Mutta en jaksa enää, on kaaduttava sänkyyn otsasärystä huolimatta ja otettava kumpaankin sieraimeen Seagaten Olive Leaf Nasal Spray'tä ja suihkautettava kurkkuun vielä saman valmistajan Olive Leaf Throat Spray'tä.

Jatketaan harjoituksia huonosti nukutun yön jälkeen taas.

Kello lähentelee jo aamuviittä.