lauantai 20. helmikuuta 2010

Sienellä sientä vastaan

Kirjoitin edellä: "En jaksanut kirjoittaa enää, että olin keksinyt taistelussa homeongelmaa vastaan myös osterivinokkaan, joka vahvistaa vastustuskykyä ja epiteelikerrosta."

Ja tämänkin jätin kirjoittamatta, että olin intuitiivisesti oikeassa:

Tulipa jälleen kerran tarkisteltua, miten asiat ovat. Osoitteeksi jälleen kerran http://www.sciencedirect.com/ ja hakusanoja All fields -kohtaan. Osterivinokas näyttää olevan englanniksi "oyster mushroom" tai pelkkä "oyster", latinankieliseltä nimeltään "Pleurotus ostreatus", joilla hakuja kannattaa tehdä. Mikäli lähinnä sienten kasvua ehkäisevät eli antimykoottiset ominaisuudet kiinnostavat, hakuun kannattaa liittää sana "antifungal". Aika jännää, että sienet noin yleisestikin taistelevat sientä vastaan, selviää hakusanoilla "mushroom antifungal". - Sienet sieniä vastaan, heh ;)

Mutta kun kerran oli puhetta osterivinokkaasta, liitän siitä tähän vaikka tämän tutkimuksen:

Pleurostrin, an antifungal peptide from the oyster mushroom
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15941607

Osterivinokaspuristeita on mennytkin sitten joka päivä...

*

Aamut olen taas aloittanut leivällä, jolle olen keksinyt oivan nimenkin: "Chili-attack".

Teen voileivän, jonka väliin työnnän kolme tuoretta Red Rawit -chilipalkoa ja puristan paketin tiukasti kiinni. Ja eikun syömään... Tekniikkakin on sitten ensimmäisen Red Rawit -chilipalon syönnin jälkeen kehittynyt. Juomiset kannattaa juoda ennen chilin syömistä ja odotella tulisuuden häipymistä. - Mutta se on semmoinen tujaus, että siitä riittää virtaa pitkään, ja olen huomannut jo chilin suotuisan vaikutuksen hengitysteihinkin.